Alt om dresskoder
Dresskoder.no

Antrekk til Jobbintervju

Jobbintervju er en viktig anledning. Selv om ikke antrekket i seg selv vil gi deg noen jobb, lønner det seg å velge det med omhu. Kanskje kan det få deg til å føle deg tryggere og avslappet? Kanskje kan det hjep litt på vei? Og man vil jo i alle fall ikke velge et antrekk som gjør sjansene mindre! La oss guide deg gjennom dresskodene ved jobbintervju...

Menns antrekk på jobbintervju

Hva menn bør velge av antrekk på jobbintervju, kommer selvfølgelig an på stillingen man er inklat til intervju for. Men generelt så gjelder det å velge "rene og pene" klær som man føler seg vel i. De bør ikke være skrukkete, og sjekk at alle knapper er på plass, og at det ikke "tyter ut noe her og der". Slike ting kan gi et uansøket signal om "slurv", noe man absolutt ikke ønsker på et jobbintervju. Still "velstelt" både i antrekk og på hår, og vær nybarbert. Dette gir et godt førsteinntrykk.

Dresskoder på jobbintervju

For jobbintervju i bransjer med en uformell stil, er det dresskoden "smart casual" som gjelder (se link for detaljer). I bransjer med mer formell stil, for litt høyere stillinger og for salgsrettede stillinger, er business casual koden å satse på. For stillinger i de bransjer som tradisjonelt er kjent for formell stil (jus, finans, meglerbransjen osv.), kan man velge mørk dress (se link for detaljer). Dette gjelder også for stillinger høyt oppe i systemet i de fleste bransjer.

Generelt for jobbintervju, uansett dresskode eller type jobb, er at man MÅ stille uten snus, og at man bør styre unna heftige farger og mønstre på skjorte, slips etc. I tillegg bør religiøse og politiske symboler unngås.

Husk også et fast håndtrykk ved første møte, og at det er mange jobber å ta av om ting skulle skjære seg :) Lykke til!

Kvinners antrekk på jobbintervju

Først av alt: grattis med å ha blitt innkalt til intervju!

Antrekket til jobbintervjuet styres selvfølgelig av hvilken jobb man skal på intervju for. Men unasett, så gjelder det å velge "rene og pene" klær som man føler seg vel i. De bør ikke være skrukkete, og sjekk at alle knapper er på plass, og at det ikke "tyter ut noe her og der". Slike ting kan gi et uansøket signal om "slurv", noe man absolutt ikke ønsker på et jobbintervju. Still "velstelt" både i antrekk og på hår. En diskret parfymeduft er vel og bra, men ikke overdriv her. Du vil ikke bli "hun som lukta så mye" :)

dresskoder på jobbintervju
Generelt kan man si at smart casual (se link for deltaljer) er en dresskode som passer for alle intervjuer i bransjer som har en uformell stil. I bransjer med mer formell stil, samt i salgsrettende stillinger og stillinger litt opp i systemet, er Business casual (klikk link for detaljer) en god allroundkode. I høyere stillinger, og i bransjer med fromell bekledning (jus, finans o.l), bør man vurdere å bruke dresskoden mørk dress (se link for detaljer).

Man stiller selvfølgelig uten snus (og tyggegummi) på jobbintervju, og røyking bør (MÅ!) unngås etter dusj/klesskift før intervjuet.

Husk et fast håndtrykk, og at det ikke er noen krise uansett hvordan intervjuet går - sånn egentlig :) Lykke til!